Cât de mult avem nevoie de detoxificare programată

Wellness Coaching
5 minute
18 martie 2021
Mădălina Gănescu

Organismul se detoxifică în mod natural. Prin urmare, de ce am avea nevoie de programe de detoxificare? Este procesul de detoxificare un mit? Ne ajută cu adevărat detoxificarea să susținem mai ușor organismul pentru o viață sănătoasă?

Dacă este să luăm în calcul experiențele anumitor persoane, unele procese de detoxificare se pot dovedi deloc benefice. Un program de detoxificare de succes presupune să ții cont de nevoile reale ale organismului și de felul în care funcționează aceasta. Consumul de anumite pulberi sau produse intens promovate pe toate canalele ca fiind detoxifiante, nu se traduce neapărat într-un proces de detoxifiere benefic.

Organismul este expus la pericole vizibile și invizibile

În prezent, oamenii moderni se luptă nu doar cu substanțe chimice toxice din viața de zi cu zi. Există numeroși agenți patogeni, precum virusurile și bacteriile care stau la baza bolilor autoimune și nu numai. În completarea acestora vin metalele grele toxice, pesticidele, erbicidele, solvenții, produse derivate din petrol și alte substanțe chimice moderne.

Toxinele chimice pătrund mult mai ușor în celulele grase, acumulându-se astfel în jurul organelor, în special odată cu înaintarea în vârstă a individului. Simpla excludere a alimentelor procesate din dieta zilnică nu mai este suficientă pentru a înlătura țesutul adipos toxic din jurul taliei.

Pentru a preveni bolile cronice și chiar pentru a te recupera de ele și de suferința lor, ai nevoie să cunoști adevărul referitor la agenții patogeni și la metalele grele toxice, dar mai ales despre maniera în care le poți elimina din organism.

Detoxificarea, aplicată corect, este o tehnică autentică de luptă împotriva pericolelor văzute și nevăzute care intră în contact cu organismul tău. Periodic, este vital să urmezi un proces de detoxificare atent studiat și intens aplicat, cu succes, de cât mai multe persoane.

Un stil de viață sănătos trebuie să includă perioade de detoxificare

Pentru a elimina toxinele și agenții patogeni din organism, e nevoie de ceva mai mult decât adoptarea unui stil de viață. Fiecare dintre noi e necesar să depunem efortul necesar pentru eliminarea otrăvurilor, virusurilor și bacteriilor nocive din organism, care, în timp, conduc la boală.

Fiecare persoană în parte urmează propriul stil de viață. Esențial este ca tu, cel care citești acest articol, să îți adaptezi propriul stil de viață sănătos, cu ajutorul unui specialist. Este important să corectezi cauzele reale ale dezechilibrelor care se petrec în interiorul organismului. Să adopți un stil de viață doar pentru că este ”la modă” sau l-ai copiat de la o persoană publică sau privată pe care o urmărești, nu este tocmai alegerea inspirată.

Stilul de viață adoptat nu te poate ajuta

Acesta nu are nicio legătură cu cauzele reale ale bolilor pe care le experimentezi. Din păcate, stilul de viață nu te ferește de boli dacă ai pesticide sau metale grele toxice în țesuturile profunde ale organelor sau virusuri active în interiorul organismului, ca să nu mai spun de un sistem imunitar deficitar sau de răni emoționale.

Procesele de detoxificare trebuie să fie studiate intens și aplicate constant. Nu este suficient să urmezi un program de detoxificare de 10 zile pe an, iar în rest să te ții doar de stilul tău de viață. Apelează la un specialist în nutriție și detoxificare pentru o evaluare nutrițională. Apelează la un medic pentru o evaluare a stării de sănătate, iar ulterior acționează în consecință.

Descoperă care sunt deficiențele din organismul tău și, pe rând, începe să aplici programe de detoxificare prin care să vizezi organele slăbite sau bolile care se manifestă. Poți face acest lucru prin îndrumare de specialitate sau pe cont propriu, studiind foarte mult.

Nu toți oamenii se nasc cu aceeași cantitate de toxine și patogeni în organism

Prin urmare, nu toți oamenii au nevoie de aceleași programe de detoxificare. Unii oameni își dezvoltă un sistem imunitar mai puternic, alții sunt mai sensibili și mai ușor expuși la patogeni și toxine. Aceștia din urmă e necesar să ia măsuri pentru a remedia problemele de sănătate, nu doar să adopte un stil de viață. Starea de sănătate nu este niciodată bătută în cuie. Prin urmare, sănătatea nu este garantată nimănui, iar boala nu trebuie să se instaleze în corpul oricui.

Puțini dintre cei care promovează un anumit stil de viață vorbesc și despre adevăratele cauze ale bolilor și de ce sunt necesare procese de detoxificare programate în stilul de viață. Virusurile, agenții patogeni, toxinele, otrăvurile care intră în organismul nostru prin apă, aer sau alimente, ca de altfel și metalele grele sunt cele care stau în calea unei vieți sănătoase. Pentru a păstra un echilibru, detoxificarea programată este imperios necesară.

Terci de ovăz integral cu iaurt grecesc

Nutriție & Stil de Viață
2 minute
18 martie 2021