Terci de ovăz integral cu iaurt grecesc

Nutriție & Stil de Viață
2 minute
18 martie 2021
Mădălina Gănescu

Un mic-dejun sănătos poate fi pregătit în mai puțin de 10 minute. Ai nevoie doar de ingredientele necesare pentru rețetă și de puțină creativitate când vine vorba de combinațiile de gusturi. Pentru astăzi, propun să încerci rețeta de Terci de ovăz integral cu iaurt grecesc.

Este o rețetă bogată în fibre, în carbohidrați complecși, proteine de bună calitate și grăsimi de bună calitate. Întrucât iaurtul grecesc este cunoscut drept un iaurt foarte gras, recomand să optezi pentru un iaurt cu 2% grăsime. Olympus are în ofertă un iaurt grecesc cu 2% grăsime, fără lactoză, ideal pentru orice tip de masă.

Avantajul unui iaurt fără lactoză este că nu mai conține cazeină, proteina din lapte. Așa cum bine știm, proteina din lapte nu mai poate fi digerată corespunzător de corpul uman încă de la vârsta de 4 ani. Corpul să străduiește din răsputeri să sintetizeze și să elimine acest produs, iar în unele cazuri pot exista experiențe de intoleranță la lactoză.

Mai ales dacă te știi cu o floră intestinală sensibilă sau bebelușul pe care îl alăptezi este intolerant la lactoză, folosește un iaurt fără lactoză. Fulgii de ovăz integral e de preferat să nu conțină gluten. Din fericire, există numeroase opțiuni de alimente gluten free, trebuie doar să citim cu atenție eticheta produsului.

Pentru rețeta de Terci de ovăz integral cu iaurt grecesc ai nevoie de:

  • 50gr fulgi de ovăz integral
  • 1 iaurt de 150gr grecesc, fără lactoză, 2% grăsime de la Olympus
  • 6 nuci caju crude
  • 10 nuci de migdale crude
  • 50gr afine
  • 1 piersică coaptă
  • o linguriță de miere (opțional)

ingrediente terci de ovaz integral cu iaurt grecesc

Amestecă iaurtul cu fulgii de ovăz și nucile tocate. Apoi, adaugă piersica tocată, afinele și decorează cu miere polifloră.

Un astfel de mic-dejun conține 24gr de proteină, 57.8gr carbohidrați, 16.9gr grăsimi și 485.9kcal. Dintre cele 3 mese principale pe care e recomandat să le consumăm zilnic, mic-dejunul trebuie să fie cel mai bogat. Mai exact, acesta ar fi de preferat să reprezinte un raport de 25 – 45% din totalul de kilocalorii pe care le consumi într-o zi.

Dacă încerci această rețetă, aștept o poză de la tine cu rezultatul final pe Instagram sau Facebook