Acceptarea este primul pas spre vindecare

Mădălina & Guests
6 minute
20 noiembrie 2022
Mădălina Gănescu

Tocmai am finalizat de lecturat ”Cele 5 etape ale vindecării” de Jacques Martel. Începusem să citesc cu așteptări destul de mari, iar ideile prezentate în carte nu au făcut decât să mă învețe, încă o dată, că nu e bine să ai așteptări. Nu spun că nu merită să citești această carte. Pur și simplu, eram familiarizată cu perspectiva lui Martel și cu tehnicile lui de lucru, mai ales pentru că se aseamănă destul de mult cu Legile Universale. Asta nu înseamnă că nu m-a ajutat să reîmprospătez informația și să o văd inclusiv prin realitatea autorului din Quebec.

Dacă dorești să citești cartea, ai nevoie doar de o zi liniștită de weekend. Sunt mai puțin de 100 de pagini care te poartă prin ceea ce autorul definește a fi ”cele 5 etape ale vindecării”. La nivel holistic, într-adevăr, cum precizează și el în nenumărate rânduri, e nevoie de acceptare❤️⬇ la nivel de inimă pentru a vindeca o rană, o traumă, o amintire dureroasă, o experiență marcantă. Însă, aceasta se dovedește a fi etapa cea mai grea, la care mulți dintre noi pică.

Cu fiecare exemplu oferit de Martel, am reușit să identific cel puțin o traumă din viața mea sau a cuiva cunoscut care a fost vindecată prin acceptare❤️⬇ și iubire.

Am acceptat❤️⬇ la nivel de inimă și am început să mă vindec

În 2021, Epstein-Barr, sindromul colonului iritabil, boala Hashimoto, au fost pur și simplu adăugate la lista cu diagnostice pornită în 2014 cu gastrită, hernie hiatală, anxietate și atacuri de panică. Până la acel moment, nu m-am gândit niciodată că ceea ce experimentez ar putea avea cauze emoționale, răni din perioada 0 – 12 ani sau emoții negative de ură și furie, frică, neîncredere și apelative jignitoare la propria-mi persoană.

După luni de zile în care simțeam pe zi ce trece cum pierd controlul asupra propriei vieți, mi-am spus atât: ”Accept situația în care sunt, eu am atras totul, corpul meu manifestă acum toată ura, furia și cuvintele negative pe care mi le-am spus și le-am aruncat în univers în toți aceștia ani. Tot ce îmi doresc acum este să înțeleg ce trebuie eu să fac cu această experiență.” Îmi amintesc ca și acum ziua în care am avut acest dialog interior, era la scurt timp după ce am împlinit 30 de ani. Astăzi, după un an și jumătate de atunci, niciunul dintre diagnosticele enumerate mai sus nu mai manifestă simptome.

Singura carte pe care o citisem la acel moment era ”Tiroida și glandele suprarenale” scrisă de Aviva Romm. Despre aceasta o să vă împărtășesc mai multe atunci când o să vă povestesc cum am adus în remisie Boala Hashimoto în doar 4 luni de zile. De la această carte, au urmat zeci, iar acum a devenit o obișnuință să comand lunar 2 sau 12 titluri de cărți despre sănătate holistică, terapii alternative, nutriție și stil de viață sau dezvoltare personală.

Fiecare dintre cărțile pe care le parcurg m-au învățat câte ceva

Așa cum spune Jacques Martel, una dintre ”cele 5 etape ale vindecării” este cunoașterea. Aceasta este urmată de deschidere, detașare, acceptare și acțiune. În mai 2021 nu știam nimic din toate astea, dar am decis instinctiv să le aplic. Astăzi, sunt recunoscătoare să regăsesc aceste practici în terapiile lui Martel, care a devenit unul dintre părinții vindecării holistice a secolului în care trăim.

Dacă era să îmi vorbească cineva despre etapele vindecării în urmă cu 2 ani de zile, cu siguranță respingeam orice modalitate holistică prin care să revin în echilibru cu mine însămi. Nu eram pregătită să înțeleg și să accept că vindecarea este în mine, iar tot ce trebuie să fac este să accesez informații suficient de multe, să fiu deschisă la nou, să mă detașez de ceea ce trăiesc, să accept ce trăiesc, apoi să acționez.

Despre uleiurile esențiale Doterra știam din 2020

De Crăciun, mama ne-a oferit cadou sub brad un kit de produse Doterra, printre care câteva uleiuri topic și o pastă de dinți. Prețurile despre care mi-a vorbit la acel moment mi s-au părut aberant de mari și nu înțelegeam nicio secundă ce pot să ofere acele produse încât să merite să plătești pe ele câteva sute de lei bune. Mă gândeam doar că a fost păcălită de încă cineva dintr-un MLM. Îmi era greu să maschez că, deși produsele miroseau senzațional, mi se păreau o țeapă la drumul mare, în sticluțe colorate.

În mai 2021, uleiul esențial Bergamot, din sticluța galbenă aflată în kit-ul primit de la mama de Crăciun, a fost cel care m-a ajutat să trec prin numeroase episoade de anxietate. Pentru durerile de stomac pe care le-am simțit de la gastrită și hernie hiatală, pentru că nu puteam să diger ce mi se întâmpla, am folosit Zengest și tămâie. Pentru durerile în gât și de dinți am folosit OnGuard. În iunie 2021 deja mi-am cumpărat propriul kit de uleiuri esențiale, am aruncat toate medicamentele alopate și ori de câte ori eu sau cineva drag trecem printr-o provocare, lucrez exclusiv cu emoțiile și folosesc cu încredere și succes produsele pure esențiale.

Am adus vorba despre uleiurile esențiale Doterra pentru că am început să am încredere în ele abia după ce am studiat nutriția. În cadrul cursurilor de Terapii Complementare și Tehnician Nutriționist am înțeles cu adevărat care este puterea plantelor și mai ales cât de puternică este Aromaterapia. Însă, doar când am urmat specializarea am fost deschisă, m-am detașat, am acceptat și am acționat în baza a ceea ce am cunoscut. Dacă vrei să descoperi mai multe despre terapia cu uleiuri esențiale, scrie-mi pe madalina@cashewal.ro.

Citiți cu încredere ”Cele 5 etape ale vindecării” de Jacques Martel, mai ales dacă abia faceți primii pași în vindecarea holistică. Este un ABC important care v-ar putea răspunde la multe întrebări sau v-ar putea da de gândit că întotdeauna ”mai există ceva” care poate duce la vindecare. ”Marele Dicționar al Bolilor și Afecțiunilor – Cauzele subtile ale îmbolnăvirii” este o altă carte cu însemnătate pe care autorul o pune la dispoziția noastră și ne ghidează spre a ne cunoaște mai bine trăirile, care uneori pot duce la îmbolnăvirea trupului și a inimii (la nivel spiritual).

Photo by Vero Manrique on Unsplash

5 pași să nu te ia foamea prin surprindere

Wellness Coaching
6 minute
29 august 2022

Boala Hashimoto sau hipotiroidism

YouTube
4 minute
19 aprilie 2022