E la modă să te antrenezi acasă

Frumusețe & Modă
4 minute
19 octombrie 2022
Mădălina Gănescu

Să ai un stil de viață sănătos e gratis. Totul ține de alegerile pe care le faci și de obiceiurile pe care le dezvolți. Dacă obiceiurile toxice moștenite sau dezvoltate îți oferă o zonă de confort din care nu vrei să ieși, cel mai probabil deja experimentezi simptomatologie pentru o boală cronică, o boală autoimună sau chiar un tip de cancer. Însă, dacă alegi să dezvolți obiceiuri sănătoase, probabil știi deja că este la modă să te antrenezi acasă.

Întâlnesc frecvent persoane, atât în familie, cât și printre prieteni sau clienți care spun că ”trebuie să ai bani ca să mergi la sală, să slăbești”. Ei bine, țin să contrazic această convingere limitativă, mai ales pentru că eu fac parte dintre persoanele care se antrenează acasă. Am încercat să merg la sală, mi-am făcut abonament, mai ales pentru că sala la care mergeam avea și bazin de înot. Însă, am ajuns la concluzia că timpul petrecut până la sală și înapoi acasă este fix timpul pe care îl pot aloca acasă pentru antrenamente pe care le pot face gratis. În plus, nu strică niciodată să investesc câteva sute de lei în plus în mâncarea de calitate pe care o consum zilnic.

Obiceiul sănătos de a te antrena acasă îl dezvolți doar dacă vrei

Cu puțină voință și cu o planificare riguroasă, poți fi la modă. Ai nevoie doar de un spațiu de 4 – 5 metri pătrați în care să îți desfășori antrenamentele, de câteva greutăți, benzi elastice sau doar de greutatea corporală și de acces la internet. Slavă Domnului, internetul este plin de antrenamente pe care le poți reproduce acasă. Poți la fel de bine să apelezi la un antrenor personal, care să te îndrume prin apel video chiar la tine în sufragerie. Însă, din experiența personală, acesta ajută doar atunci când nu reușești să te mobilizezi pe cont propriu.

Atât pe Instagram Reels, cât și pe YouTube sau TikTok, ai mii de antrenamente efectuate de femei și bărbați. Iar dacă nu vrei să urmărești antrenamentele în format video, la o simplă căutare pe Google, găsești extrem de multe grafice cu antrenamente pe care să le execuți. La fel de bine, când cumperi benzi elastice sau greutăți, majoritatea vin cu manuale de utilizare și cu exemple de antrenamente.

Esențial este să antrenezi câte 2 grupe musculare

O zi lucrezi brațele și abdomenul. Altă zi lucrezi picioare și fesieri. În altă zi poți apela la un antrenament de tip HIIT, cum la fel de bine poți să te antrenezi cu programe mix: greutăți cu HIIT. Dacă ai nevoie de câteva surse de inspirație, îți las aici creatorii de conținut pe care îi urmăresc și care mă inspiră: House Active, Dani Fit și Lisa Lanceford. Îți poți alege orice antrenament dintre cele propuse de aceștia, gratuit și te poți antrena la tine acasă sau în deplasare.

E la modă să ai grijă de tine. Pentru asta trebuie doar să alegi obiceiurile sănătoase în defavoarea celor nesănătoase. La început poate părea dificil, s-ar putea să ai nevoie chiar de un partener care să te motiveze și pe care să îl motivezi. Însă, la fel de bine, cea mai mare motivație pe care o poți avea este să fii sănătos. Susține-ți organismul prin cele 4 căile naturale, gratuite: dietă, somn, hidratare, mișcare.

Cât de mult avem nevoie de detoxificare programată

Wellness Coaching
5 minute
18 martie 2021

BOALA nu se moștenește genetic

Wellness Coaching
5 minute
16 februarie 2023